Instagram İlhamlı Ev Dekorasyon Ürünleri

Instagram’da gezerken gördüğünüz, çok beğendiğiniz ve eviniz onun gibi olsun istediğiniz bazı tasarımlara denk geliyor olabilirsiniz. Biz de, stil anlayışlarıyla ön plana çıkan bu tarz Instagram hesaplarından ilham aldık. Sizin için en güzel Instagram evlerini inceledik! Tüm bu evlerde gördüğümüz önemli unsurları ve ev dekorasyon ürünlerini yazımızda bir araya getirdik!

Instagram’da gördüğünüz evlerin pek çok ortak özelliği vardır. Bu tarz evler farklı tasarım anlayışına sahip olsalar da ortak olarak kullandıkları ürünler vardır. Öncelikle gelin, ilhamını Instagram’dan alan evler nasıl olur birkaç maddede inceleyelim:

  • Modern ve rustik tasarımlı evler: Modern olarak dekore edilen evlerde toprak tonları, bej ve çizgili ürünler en sık kullanılanlardır. Modern evler aynı zamanda daha sade, minimal şekilde dekore edilir. Vintage ürünlere modernist dokunuşlar yaparak günümüze uyarlayabilirsiniz. Eski tip sandıklar, konsollar ya da vazolar en sık tercih edilenler arasındadır. Aynı zamanda bu ürünleri şık ve modern tablolar ile tamamlayabilirsiniz.
  • Küçük ama gösterişli evler: Küçük evleri dekore ederken alanı daha geniş göstermek gerekir. Boğucu, sıkışık ve dar alanlar oluşturmak yerine ufak hilelere başvurabilirsiniz. Bitkileri sıklıkla bu tarz evler için kullanabilirsiniz. Bitkiler sayesinde evin küçüklüğü ön plana çıkmaz.
  • İskandinav dekorasyonuna sahip evler: Bu tarz evlerde ise yine minimallik ön plandadır. Sıklıkla soğuk tonlar tercih edilir. Daha sonra bu soğuk tonları kıracak sıcak parçalar kullanılır.
  • Bohem tarzda dekore edilmiş evler: Bohem tarzda dekore edilen evler biraz daha rahat görünür. Renkli, tüylü, farklı ürünler sıklıkla bu tarz evlerde karşınıza çıkar. Kalın halat ipler, dreamcatcherlar… Tüm bu ürünleri bohem tarz dekorasyonlarda görebilirsiniz.


Instagram’dan İlham Alan Ev Dekorasyon Ürünleri

1-) Açık Kitaplık Modelleri

Ev dekorasyon ürünleri
İlhamını Instagram’dan Alan Evler için Ürün Önerileri, Ahşap Kitaplık

Instagram ilhamlı ev dekorasyonu için tercih edebileceğiniz ilk ürünlerden biri açık model kitaplıklardır. Açık haliyle oldukça modern görünen bu kitaplıklar ile evinizi dekore ederek şık görünümler oluşturabilirsiniz. Masaların üstüne, koltukların yanına ya da evin uygun bir yerine bu tarz kitaplıkları kurabilirsiniz. Büyük bir kitaplık seçtiğinizde kitaplığın alt raflarına da kitaplar haricinde dekoratif kutu gibi ürünler yerleştirebilirsiniz. Bu sayede evinizde çektiğiniz her fotoğrafta detaylar bile oldukça şık görünür. Yani tıpkı bir Instagram evi gibi! :)

2-) Dreamcatcher

Ev dekorasyon ürünleri
Dekorasyon Ürünleri ile Evinizi Instagram Evlerine Dönüştürün! Dreamcatcher

Drecatcher ya da daha bilindik ismiyle düş kapanı, dekoratif ve şık ürünlerdendir. Kızılderili inanışına göre kötü rüyaları yakalayan bir ürün olan düş kapanı genellikle yatak odalarında yer alır. Ama görüntüsü dekoratif olan bu ürünü dilerseniz salonda, mutfakta ya da balkonda bile kullanabilirsiniz! Hayatın çemberi olarak da bilinen düş kapanlarını evinizin uygun ir yerine yerleştirerek eviniz Instagram evi olmaya bir adım daha yaklaştırabilirsiniz!

3-) Şık ve Kokulu Mumlar

Winter Sun Mum Seti %100 Doğal El Yapımı Bal Mumu
Yaşam Alanlarına Instagram Dokunuşları Yapmanızı Sağlayacak Balmumu Kutusu

Instagram ilhamlı ev dekorasyonu denince akla ilk gelen ürünlerden biri tabii ki mumlardır! Havadaki toz, koku ve küflerin yok edilmesini sağlayan, alerji ve astım semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olan balmumları aynı zamanda görüntü olarak da göz alıcıdır. Kitaplıkta, masanın üzerinde ya da evin bir köşesinde yerde bu mumları kullanabilirsiniz. Soğuk kış akşamlarında mumları yaktığınızda romantik ve hoş bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Ayrıca çeşitli buhurdan modelleri ve uçucu yağlar ile de bu atmosferi destekleyebilirsiniz. Dekoratif olarak sıklıkla tercih edilen balmumları arasından kendi zevkinize göre renk ve boyut seçimi yapabilirsiniz. Ayrıca Buhurdan Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir? ve Uçucu (Esansiyel) Yağlar ve Faydaları yazılarımıza göz atarak bu tarz konular hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

4-) Puf Koltuk Çeşitleri

Ev dekorasyon ürünleri
Hem Rahat Hem Şık Hem De Çok Kullanışlı Örgü Puf

Sıradaki önerimiz hem rahat hem de konforlu! Puf çeşitleri, Instagram’da gördüğünüz tasarım evlerin hemen hepsinde vardır. Gün içinde kitap okumak, dinlenmek ya da çalışmak için tercih edilebilen puf koltuklar aynı zamanda balkon ve bahçelerde de sıklıkla kullanılır. Örgü puf, armut koltuk, hasır puf… 

5-) Dekorasyona Hava Katan Aynalar

Bohem Rafya Ayna 45 cm
Evinizi Instagram Evine Dönüştürmek için Kullanabileceğiniz Bohem Rafya Ayna

Aynalar, modern dekorasyonlu evlerin olmazsa olmazlarındandır. Instagram ilhamlı evlerde de aynaların yeri büyüktür. Özellikle salonlarda duvar aynaları kullanılırken yatak odalarında da boy aynaları yer alır. Aynayı doğru şekilde kullandığınızda oldukça faydalı bir üründür. Mesela küçük bir odayı ayna sayesinde daha geniş gösterebilirsiniz. Ya da çerçeveli aynalar ile salona şıklık katabilirsiniz. Evinizin dekorasyon türüne göre çeşitli ayna modellerini tercih edebilirsiniz. Bunun için Ev Dekorasyonunuz İçin Ayna Çeşitleri yazımıza göz atmayı unutmayın!

6-) Evi Güzelleştiren Çiçekler

Kraft Büyük Boy 75 - 80 CM Monstera ( Deve Tabanı ) Bitkisi
Yaşam Alanlarınızı Güzelleştirecek Çiçek Çeşitleri, Kraft Büyük Boy Monstera 

Bitkiler… Dekorasyonun vazgeçilmez bir parçası olan bitiler tabii ki en önemli konulardan biridir. Pandemi sebebiyle evlerde daha çok vakit geçirmeye başlayan insanlar artık evlerine daha çok ilgi gösteriyorlar. Bunu yaparken de tabii ki mutlaka bitkilerden faydalanıyorlar. Balkonlarda, teraslarda, salonda, yatak odasında hatta banyoda bile kullanabileceğiniz çeşitli bitkiler bulunuyor. Tüm bu bitkileri hem evinizin havasını değiştirmek için hem de eve modern bir hava katmak için tercih edebilirsiniz. Kurumuş çiçekler, buket çiçekler ya da saksı çiçekleri fark etmez. Her türlü çiçek ile evinizi güzelleştirebilirsiniz. Ayrıca Balkon ve Teraslar İçin 10 Yaz Bitkisi yazımızdan da ilham alarak bitki seçeneklerine göz atabilirsiniz!

7-) Tasarım Harikası Illustrasyon Tablolar

Illüstrasyon Çiçek Kanvas Tablo
Instagram İlhamlı Ev Dekorasyon Ürünleri, Illüstrasyon Çiçek Kanvas Tablo

Instagram ilhamlı evlerin olmazsa olmazlarından biri de tabii ki illustrasyon tablolardır. Duvarlara canlılık katan bu tablolar, aynı zamanda ortamın da havasını değiştirir. Salonda, yatak odasında, mutfakta ya da çalışma odasında… Dilediğiniz her yere uygun bir illustrasyon tablo bulabilirsiniz. Yaşam Alanlarında Fark Yaratın: Dekoratif Tablolar yazımıza da göz atarak farklı seçenekleri kolayca değerlendirebilirsiniz!

8- ) Vintage Dekorasyon Ögeleri

Ev dekorasyon ürünleri
Instagram İlhamlı Ev Dekorasyon Ürünleri, Ahşap Gramofon Görünümlü Nostaljik Mini Radyo

Ve listemizde son olarak nostaljik, vintage ürünler var. Vintage ürünler evinizin havasını geçmişe götürüyor gibi görünse de aslında doğru dokunuşlar sayesinde evinizi daha güzel bir hale getirebilir. Nostaljik radyolar, gramafonlar, oyuncak arabalar… Zevkinize uygun olarak seçtiğiniz bir ürün ile evinizin her alanına ufak dokunuşlar yapabilirsiniz.